Domácí majonéza

18.1.2013 | Autor: | Publikováno v Zdraví

Domácí majonéza Nedá se říct, že bych byl proti novým věcem a nový postupem, to určitě ne. No když jsem si podíval na obalu Majonézy Hellmans její složení a porovnal to s návodem ve starých kuchařkách, přišlo mi zle.

Ještě jsem si pamatoval, jak jsem jako malé dítě doma majonézu dělával. Ručním šlehačem. Musím říct, že jsem mámě pomáhal v kuchyni docela rád. A tak jsme si doma řekli, že si letos majonézu do Vánočního salátu uděláme sami. A zdravou.

Samozřejmě jsme nepoužili ruční šlehač, ale elektrický (tyčový). Namísto žloutků šlo do sklenice jedno deci velmi vychlazeného (to je důležité) plnotučného mléka (3,5%), do něj dvě kávové lžičky cukru, šťáva z jednoho citronu a špetka soli. Za stálého šlehání jsme tenkým proudem nebo po kapkách přilévali dvě deci slunečnicového oleje. Po pár minutách jsme měli ve sklenici hustou domácí majonézu. Bez konzervantů, emulgátorů…

Šlo to rychle a dobře a dobře to v salátu chutnalo. Takže příště zase nekoupíme to, co se nám snaží pod názvem „majonéza“ prodat velkoobchodníci, ale uděláme si ji doma. Vyzkoušejte.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)

Autor:

Spravuji tento i mnoho jiných webů, pokud máte zájem o spolupráci, neváhejte mne kontaktovat.

Tento autor zde publikoval zatím 68 článků.

Napsat komentář